Catalunya ha estat guardonada Regió Europea de la Gastronomia 2016, un reconeixement que demostra la qualitat del nostre patrimoni agroalimentari i turístic. La tasca dels territoris dins del sector i durant els darrers anys ha estat important i ha contribuït a l’obtenció d’aquest títol, símbol de l’excel·lència dels nostres productes, de la nostra cuina i de les nostres tradicions.
El distintiu de Regió Europea de la Gastronomia (CREG’16), que comparteix els objectius de la Plataforma European Regions of Gastronomy, situa a Catalunya com un territori capdavanter a Europa en l’àmbit alimentari i turístic. La bona feina dels productors, restaurants, centres de recerca, escoles, mitjans de comunicació, entitats i xefs catalans, entre els quals es troba Carme Ruscalleda, ambaixadora del títol, ha fet de la nostra gastronomia i dels nostres productes alimentaris una referència internacional, transformant-los en elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística.
L’adhesió del Consorci de Turisme del Baix Llobregat equival a ser partícips de totes les activitats i iniciatives que es desenvolupin en el marc del projecte, podent així promoure la nostra gastronomia basada en el Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, la cuina i restauradors del Baix Llobregat que treballen amb aquest producte, i el nostre territori.