A peu o en bicicleta al Baix Llobregat!

Entre Montserrat i el mar Mediterrani s’estén la Xarxa de senders del Baix Llobregat, una trama de camins senyalitzats que permet descobrir el patrimoni natural i cultural d’aquesta comarca, que conserva racons plens d’encant i un paisatge sorprenent.

La xarxa es vertebra en tres grans eixos paral·lels que connecten les poblacions del Baix Llobregat i arriben a Barcelona i a les platges del Delta del Llobregat: l’eix del Riu Llobregat i, a banda i banda, els eixos careners de Ponent i de Llevant.

Una oportunitat única per conèixer les arrels i els secrets més ben guardats del Baix Llobregat!

Imagen

Eix de Ponent

Enlairat sobre la vall, permet la contemplació d’un paisatge excepcional. El seu perfil muntanyenc requereix, en alguns trams, superar pendents forts i zones rocalloses. L’eix de Ponent és el que compren més extensió de territori dins la Xarxa de senders del Baix Llobregat. El seu recorregut s’inicia a Montserrat i finalitza a les platges de Castelldefels, Gavà i Viladecans, i els Espais naturals del Delta de Llobregat.

L’Eix de Ponent (EPO) està format per un total de 80 km, aquest eix, es divideix en nord i sud. L'EPO en arribar al km 32 en bici o 41 a peu, al municipi de Corbera de Llobregat, es bifurca formant l'Eix de Ponent Interior (EPI), amb tres opcions finals possibles: fins a les platges de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Una oportunitat única per conèixer les arrels i els secrets més ben guardats del Baix Llobregat!

Recordeu: És recomanable dividir el recorregut en diverses etapes adaptades al vostre nivell físic. Conteu que caminareu a 4 km hora i per cada 300 m de desnivell de pujada heu de sumar una hora més de marxa.  

Descarrega't els tracks (podent escollir els itineraris a peu o en bici)

Descarrega't el mapa

Visita el nostre Wikiloc

Imagen

Eix del Riu

L'Eix del Riu discorre per un entorn amb raconades sorprenents.

Desdoblat a banda i banda del riu a partir de Martorell, disposa d’un vial ample, de perfil suau i planer, idoni per a les caminades i rutes en bicicleta.

*Actualment, l’Eix del riu és operatiu des de Martorell (Pont del Diable) fins arribar al Prat de Llobregat.

Descarrega't el track en gpx

 

PR - Petit Recorregut

Senders de petit recorregut (PR®-C), d’entre 10 i 50 km, marcats amb franges blanques i grogues.

SL - Senders Locals

Senders locals (SL®-C), de menys de 10 km, marcats amb franges blanques i verdes.

Recomanacions generals: 

  • És recomanable dividir el recorregut en diverses etapes adaptades al vostre nivell físic. Conteu que caminareu a 4 km hora i per cada 300 m de desnivell de pujada heu de sumar una hora més de marxa.  
  • Cal anar equipat adequadament segons el temps i la temporada.
  • Informeu-vos de les condicions climatològiques prèviament.
  • Respecteu el camí i l’entorn natural. 
  • Dipositeu les deixalles que genereu als contenidors disponibles als nuclis de cada municipi.