Ca n'Amat, Museu de Viladecans

Comparteix:

El Museu de Viladecans està ubicat a l’edifici històric de Ca n’Amat.

L'essència d'una masia autosuficient, patrimoni de la ciutat.

Ca n'Amat és un edifici de finals del segle XVIII reformat a mitjans i finals del segle XIX, representatiu de la burgesia rural benestant. En ell podem trobar equipaments característics d'una masia autosuficient: cuina tradicional, sitges, cups i forn fins a les cambres d'estil isabelí i modernista que reflecteixin els ambients d'una pagesia acomodada així com ell seu personal servei.

Ca n'Amat forma part dels equipaments del Museu de Viladecans. Actualment, en fase de restauració i rehabilitació.

Ofereix sis espais diferents en una mateixa planta on s'explica la història i el patrimoni locals, amb un apartat especial sobre la vida al Delta del Llobregat al segle XIX. Aquest projecte museogràfic complementa els d’altres ciutats veïnes, que estan centrats en altres moments històrics com la prehistòria (amb el Parc Arqueològic Mines de Gavà) o les èpoques romana (Museus de Sant Boi) i medieval (Castell de Castelldefels).

  • La Sala del Celler és el punt d’informació i introducció del Museu, amb un espai per a tallers didàctics i xerrades.
  • Al pati d’accés s’hi mostren elements de l’època preindustrial, lligats al món agrícola.
  • La Sala Joan Amat, en honor al propietari que va reformar l’edifici a mitjan segle XIX, acull una mostra permanent d’elements singulars, amb audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici.
  • La Sala dels Cups s’anomena així perquè se n’hi van trobar quatre durant les obres que ara són a la disposició de ciutadania i visitants d’arreu en aquesta sala.
  • Pel que fa a l’espai dedicat al segle XIX, se singularitza amb la Cuina, adaptada de forma museogràfica al seu aspecte en aquella època i que introdueix en un passeig històric per l’alimentació en aquesta zona deltaica de la comarca.
  • A més, l’hort de la casa hi estarà vinculat per fer tallers sobre aquest àmbit.

Disposa d'una exposició permanent sobra la història i el patrimoni de la ciutat així com sales d'exposicions temporals i sales per a tallers didàctics i d'usos múltiples. També disposa d'uns patis enjardinats per a activitats a l'aire lliure.

Actualment tancada per obres de rehabilitació

Contacte
Correu electrònic
patrimonicultural@viladecans.cat
Telèfon
936351800, ext. 8174
Horari

De dimarts a dissabte de 16:30 a 19:30 h. Diumenge de 10:30 a 13:30 h. Dia de descans: Dilluns i festius tancat

Adreça

C. de Les Sitges, 1-3
08840 Viladecans Barcelona
Espanya

Població
Viladecans
Preu

Gratuït

Serveis
Audiovisuals
Aules per a tallers
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Sala d'actes
Visites guiades