Centre Jujol - Can Negre

Comparteix:

Josep Maria Jujol, normalment conegut per haver col•laborat en les obres més emblemàtiques d'Antoni Gaudí, va establir el seu “laboratori arquitectònic de proves” al municipi de Sant Joan Despí. A través d'aquesta experimentació en l'arquitectura rural del poble, podem veure les obres més suggerents de l'arquitecte.

Can Negre fou una antiga masia del segle XVII la qual va ser reformada profundament per Josep Maria Jujol per tal d'adaptar-la a l'estiueig del seu propietari, Pere Negre. Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de l'arquitecte. Una altre de les cases emblemàtiques de la població és l'anomenada Torre dels ous per els santjoanencs i santjoanenques. La oficialment anomenada Torre de la Creu es composa per un total de cinc cilindres de diferents mides i diferents alçades que conformen el perímetre d'aquesta casa d'estiueig. L'arquitecte Jujol, arribà a mantenir una forta amistat i afinitat amb la gent del poble, arribant a ser inclús, arquitecte municipal els darrers vint anys de la seva vida.

 

Des del Centre Jujol – Can Negre, es realitza l'Itinerari Jujol, en el qual es poden visitar amb guia aquestes dues magnífiques cases modernistes, així com també es poden observar altres elements de l'”experiment” Jujol, com la Torre Jujol, la Casa Rovira o la Casa Serra-Xaus. També podrem veure unes intervencions a l'Església Parroquial de Sant Joan Baptista i altres detalls dins aquesta ruta guiada pel cor modernista de Sant Joan Despí.

 

Des del 2010, al Centre Jujol – Can Negre hi ha ubicada l'Escola Municipal d'Art on s'hi imparteixen classes de diferents disciplines artístiques. Com a punt artístic i cultural de la ciutat, el Centre Jujol – Can Negre ofereix altres activitats, rutes i exposicions com per exemple, la Caminada Cultural per les masies històriques de Sant Joan Despí, la Passejada Cultural per la riba del riu Llobregat, els tallers familiars “La Màgia del Trencadís”, “Els detectius i el pou amagat” o bé “Els romans arriben a Sant Joan Despí!”.

 

Visita 360º a Can Negre

Quan visitis Can Negre, amb l'ajut del teu dispositiu mòbil podràs gaudir d'una visita immersiva de la mà de l'arquitecte Josep Maria Jujol, i els propietaris de Can Negre: Engràcia Balet i Pere Negre. Aquests tres personatges t'explicaran els secrets de la reforma d'aquest edifici a principis del segle XX.

Contacte
Correu electrònic
cannegre@sjdespi.net
Telèfon
933737363
Horari

De dilluns a divendres de 10 a 13 h

De dilluns a dijous de 17:30 a 20 h

Diumenges de 11 a 14 h

Tancat festius i l'agost

Adreça

Plaça de Catalunya
08970 Sant Joan Despí Barcelona
Espanya

Població
Sant Joan Despí
Preu
Preu: 3,00 €/persona
Menors de 10 anys, entrada gratuïta
Serveis
Aules per a tallers
Botiga
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Sala d'actes
Visites guiades
Empresa distingida Compromís Biosphere
Baix Llobregat Tourist Information Points