Consell Esportiu del Baix Llobregat
El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) és una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal el foment, la promoció i l'organització de l'activitat física i esportiva en el seu àmbit territorial, és a dir, la comarca del Baix Llobregat.
Per tal de garantir que la població de la comarca gaudeixi d'una oferta de pràctica esportiva suficient en quantitat, qualitat i diversitat, és fonamental que el CEBLOB treballi en estreta col•laboració amb tots els agents que hi intervenen: les administracions públiques (Consell Català de l'Esport, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal i ajuntaments), els centres educatius (Departament d'Ensenyament) i les entitats i associacions esportives de caràcter privat.
Al llarg d'aquests anys el CEBLLOB ha anat desenvolupant diferents estratègies per tal de poder assolir els seus objectius:
1.Execució dels programes de l'esport escolar promoguts pel Consell Català de l'Esport i el Departament d'Ensenyament
1.1Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC):Des dels seus inicis, el programa fonamental que el CEBLLOB ha desenvolupat per encàrrec del Consell Català de l'Esport (CCE) i del Departament d'Ensenyament és el dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Aquest programa, té com a objectiu impulsar un model d'esport escolar educatiu i participatiu que inclogui els vessants competitiu i recreatiu.
1.2.Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE). A partir del curs 2005-06, el CCE i el Departament d'Ensenyament encomanen al CEBLLOB la gestió i dinamització del PCEE a la comarca, programa que té per finalitat potenciar la pràctica regular d'activitats físiques i esportives dels infants i joves en horari no lectiu, en el propi centre educatiu.
2.La Promoció esportiva
La promoció de l'esport escolar és un altre dels pilars del Consell Esportiu del Baix Llobregat. El CEBLLOB té una àmplia oferta d'activitats ludicoesportives d'alt contingut formatiu adreçada als centres educatius per tal de promoure modalitats esportives de caràcter més minoritari amb un tret diferencial: prioritzar la participació i socialització per damunt dels resultats.
En aquest sentit, les trobades ludicoesportives són l'exemple més representatiu de la tasca desenvolupada des del CEBLLOB. També s'han de tenir presents altres activitats com els plans de promoció, els batejos de mar, les jornades Baixdance o les curses d'orientació, entre d'altres.
3.La Formació
La formació dels agents que estan implicats en el món de l'esport és sinònim de garantia de qualitat dels serveis esportius que el CEBLLOB vol posar a l'abast de tota la població de la comarca. Amb aquesta finalitat, el CEBLLOB ofereix cursos i activitats formatives adreçats als diferents col•lectius: per a mestres d'Educació Física, tecnics/ques municipals, àrbitres, voluntaris i dinamitzadors/es esportius,alumnes del Cicles Formatius de Grau superior d'activitats físiques i esportives,
tallers per a pares i mares: xerrades de sensibilització sobre els valors de l'esport.
4.Conversió del CEBLLOB en centre de recursos esportius
Més enllà de l'objectiu i de la responsabilitat primera d'organitzar i coordinar els JEEC i el PCEE a la comarca, hi ha la voluntat de convertir el CEBLLOB en un centre de recursos esportius al servei dels ajuntaments i de tots els centres educatius de la comarca.
El CEBLLOB ha obert nous canals de comunicació per tal de potenciar la coordinació, la interacció i la suma de sinergies de tots els agents implicats en l'esport municipal. Fruit d'aquesta dinamització, el CEBLLOB ha generat un catàleg de serveis i recursos esportius que pretén satisfer les necessitats esportives de tota la població:prèstec de material esportiu, organització d'esdeveniments, serveis de monitoratge esportiu, gestió instal·lacions esportives..
A més, aques curs el Consell Esportiu del Baix Llobregat a implantat el Projecte Juga Verd Play, és un projecte únic a Espanya que pretén potenciar el joc net entre els infants de la comarca amb un nou sistema de puntuació en el que l'importatnt és guanyar però més important fer-ho amb "fair play". Es pretén educar-los en valors.No només s'ha de valorar el resultat final. Per tant la puntuació serà fruit de l'avaluació que fan de la competició tots els agents implicats ( àrbitres o dinamitzadors de joc, pares i mares, entrenadors, delegats o tutors de grada).
La iniciativa compte, per una banda amb el Portal Esprotiu BaixEsport,que permet a l'usuari obtenir informació sobre l'àmbit de l'esport a la comarca (geolocalització de tot l'important per l'esportista,agenda,destactas,categorització de tota l'activitat física de la comarca i promoció de l'activitat econòmica)
D'altra banda compte amb l'aplicaicó per a mòbils i tauletes, BaixEsport-Verdplay, amb la que es pot votar el joc net dels jugadors, equips i públic que formen part d'aquesta competició. Mitjançant l'app els usuaris poden avaluar i expressar la seva opinió.