390.658 turistes i 78% d’ocupació hotelera a l’estiu

Comparteix:

El Consorci de Turisme i l’Observatori comarcal del Baix Llobregat publiquen la nota d’ocupació hotelera d’aquest estiu.

Durant l’estiu de 2024  van arribar 390.658 turistes als establiments hotelers del Baix Llobregat amb una taxa d’ocupació hotelera del 78%. Juliol és el mes que concentra el nombre més elevat de turistes a l’estiu (142.994, 37% del total) a la comarca i taxa d’ocupació se situa entre les més elevades  del conjunt de l’entorn metropolità.

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat mitjançant central de reserves (31%). Respecte a l’estiu passat, disminueixen les reserves online i creixen les de la central, i la majoria de les reserves són individuals (79%).

Predomini del turista internacional aquest estiu (57%), que creix en 3 punts respecte a l’estiu passat. Juny és el mes amb una major presència de turistes estrangers (58%).

Catalunya, Alemanya, Madrid, França, Itàlia i Andalusia són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte a l’estiu passat, els clients alemanys, neerlandesos i valencians són els que més creixen. Els clients procedents de Madrid i Catalunya són els que més baixen en pernoctacions als establiments hotelers del Baix Llobregat.

Les vacances són la primera motivació d’estada (46% del total de l’ocupació). Agost és el mes on aquesta motivació és major (72% dels clients). Els negocis suposen el 38% dels clients de l’estiu i són el segon motiu d’estada a la comarca. Juliol és el mes amb major percentatge d’estades amb aquesta motivació (43%). En relació amb l’estiu passat, augmenta significativament les altres motivacions (+4 pp) i disminueixen les motivacions per vacances (-7 pp).

La valoració de l’empresariat del Baix Llobregat de la marxa del negoci i de l’ocupació aquest estiu continua sent notable. Valoren amb un 7,7 (sobre 10) l’ocupació i un 7,6 la marxa del negoci. Les millors valoracions es registren al juny.

103€ és el preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu. Les tarifes augmenten en un 6% respecte a l’estiu passat, i juny és el mes en què el creixement tarifari és major (+12%).


Podeu consultar l'apartat Observatori de Turisme del Baix Llobregat en el següent enllaç: https://www.turismebaixllobregat.com/ca/observatori-de-turisme 

 

 

 

Fitxers adjunts